Vánoční obdarování pro sousedy
22. prosince 2020 Postřehy dobrovolníků

Vánoční obdarování pro sousedy

Děti navštěvující výtvarný kroužek při Dobrovolnickém centru napekly a připravily vánoční překvapení pro sousedy z ulice B. Němcové. Radost tím děti udělaly nejen lidem ze sousedství, ale také samy sobě. Děkujeme našim dobrovolnicím Zdeňce a Andrejce!

Celý měsíc prosinec jsme věnovali s dětmi přípravám na sousedskou vánoční nadílku. Při jednom ze setkání výtvarky jsme pekli. Rozdělili jsme se na dvě party. Jedna skupinka dětí připravovala těsto na linecké cukroví podle osvědčeného receptu. A druhá skupinka ze zbylých bílků připravovala těsto na piškot. Děti skoro samy připravily těsto a upekly základ na linecké cukroví. Nevyzkoušený recept na piškot s bílkovou polevou dopadl o poznání hůře. I přes nedostatky ve vzhledu jsme si na něm pochutnali. Můžeme říct, že děti příprava těsta velmi bavila. A jako správní kuchaři nezapomínaly ochutnávat.
V rámci dalšího výtvarného setkání jsme promazávali linecké cukroví, skládali ho do krabiček, ze kterých děti vytvářely vánoční přáníčka.

vánoční překvapení

Třetí výtvarku jsme vyrobená přáníčka roznesli sousedům v bezprostředním okolí. Všichni obdarovaní byli naší návštěvou mile překvapeni a malý dáreček je potěšil. Některé sousedy jsme uvedli do rozpaků a ti cítili potřebu nás také něčím obdarovat.  Děti je ujistily, že dárky vyráběly rády a zcela nezištně a rády si zopakovali příjemné pocity ze Dne sousedů.

Zdeňka a Andrea
vedoucí výtvarného kroužku při Dobrovolnickém centru DCHCB