Výtvarný kroužek probíhá při Dobrovolnickém centru již řadu let. Dobrovolnice se pravidelně scházejí se skupinkou dětí a společně (nejen) tvoří krásné výrobky. Nezahálí ale ani během jarních prázdnin, jak dokazuje následující článek. Vzhledem k tomu, že celý týden také probíhá příměstský tábor pro další skupinu dětí, rozhodli jsme se spojit síly a pondělní odpoledne si užít společně.
Reportáž přináší dobrovolnice Andrea a Zdeňka. Děkujeme!

pozvánkaMinulé pondělí jsme s dětmi vyráběly propagační materiál na výlet, který jsme následně naplánovaly na první den jarních prázdnin. Děti dostaly důležité indicie k tomu, aby mohly letáček samy vytvořit. Kreativitě se meze nekladly, a tak děti využily vlastnoruční produkce či dokonce sepsání textu na počítači a následně dotvořily dle své představivosti. Všechny letáky vypadaly velmi poutavě a vybízely k účasti na poznávacím výletě. Možná i to byl jeden z důvodů, proč se k nám nakonec přidal i příměstský tábor rovněž pořádaný Dobrovolnickým centrem.  
Konečně je to tady! Nastal den výletu. Čas, místo, trasu jsme měli jasně vymezenou. Můžeme vyrazit kolem Vrbenských rybníků. Sice ještě trochu fouká, ale zdá se, že nejhorší vichřice je už za námi. Nejdříve jsme se ještě rozdělili na dvě skupiny a první vyrazila s připravenými úkoly určovat směr výpravy a schovávat úkoly v krajině. Počasí se ale bohužel velmi rychle zhoršilo a nepustilo nás moc daleko; doslova nás ze hry vyfoukalo pryč. Nebylo jiné zbytí než najít úkryt. A tak jsme se přesunuli autobusem do klubovny, kde jsme splnili alespoň pár úkolů ze hry, a odměnou nám za to byl sladký poklad, který, jak jinak, děti našly.
Ve zbytku času jsme trávili společný čas hraním her. Zahráli jsme si například aktivity – děti malovaly, předváděly, popisovaly předměty a ostatní se zájmem hádali. Závěr našeho setkání ukončila hra „Městečko Palermo usíná a probouzí se bez naší/našeho …“ Nebojte, nakonec jsme se probudili všichni včas a protože čas se nachýlil ke konci, museli jsme vyrazit do svých domovů.  
Za sebe musím říct, že to byl moc fajn den i přes nepřízeň počasí a náhlou změnu programu. Tiše závidím dětem jarní prázdniny! Takže příměstskému táboru přejeme, ať si ještě užijí plno zábavy a her a my už se zase těšíme na výtvarný kroužek v pondělí.

Andrea a Zdeňka