Týn nad Vltavou ve dne i v noci, na slunci i v podzemí Zobrazit fotogalerii

Týn nad Vltavou ve dne i v noci, na slunci i v podzemí

V pátek 29. 7. proběhl druhý ze tří výletů pro děti z Ukrajiny. Tentokrát jsme se se skupinou starších dětí z Ukrajiny vypravili do krásného jihočeského města Týna nad Vltavou. Program jsme měli opravdu nabitý – posuďte sami.

prolézačkaNaše odpoledne jsme zahájili prohlídkou náměstí a kostela sv. Jakuba. Poté jsme zamířili dolů, a to doslova. Přivítal nás totiž místní průvodce Tadeáš Dudek, expert v rámci projektu Young Caritas, který nás vzal do městského podzemí. Čekala nás spleť chodeb pod celým náměstím Míru. Trasa byla vcelku náročná, museli jsme si všichni vzít pláštěnky, helmy, baterky a holiny, voda nám mnohdy sahala až po lýtka. Celá trasa byla obohacena o místní báje a pověsti vyprávěné panem průvodcem. Po absolvování této zajímavé cesty nejen podzemím, ale i historií jsme si dopřáli odpočinek na nově vytvořeném interaktivním hřišti s názvem Park Valy Pastviny. Po zaslouženém odpočinku jsme se vrátili zpět na náměstí, kde už na nás čekala večeře v místní restauraci.  
Poslední část našeho programu tvořilo divadelní představení na místním otáčivém hledišti, které vytvořil místní divadelní spolek. Představení s názvem „Sen noci svatojánské“ na námět stejnojmenné hry od Williama Shakespeara bylo vskutku kouzelné a napomohla tomu i atmosféra místních Bedřichových sadů, do kterých je otáčivé hlediště zasazeno. Víly a skřítkové se zde proháněli mezi nasvícenými stromy a kulisami a my se nechali unést do mysli světoznámého anglického autora. 
Po představení jsme se již v pozdních večerních hodinách vraceli plni zážitků zpět do Českých Budějovic.

 

Projekt je podpořen z veřejné sbírky Pomozte dětem z Ukrajiny realizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti. 

POMOZTE DĚTEM          NADACE ROZVOJE OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI

 

trojlogo_obdelnik_barva

                        youngcaritas_basic    CS european_solidarity_corps_LOGO_CMYK