Malý tábor pro velké děti nadchnul zúčastněné i letos Zobrazit fotogalerii
9. října 2019 Z Dobrovolnického centra

Malý tábor pro velké děti nadchnul zúčastněné i letos

Tradiční Malý tábor pro velké děti letos připadl na sobotu 4. až 6. října. Tato víkendová akce je určena pro děti starší 12 let, které už s námi bohužel nemohou jezdit na letní tábory, o něž je mezi dětmi velký zájem. Za uspořádání akce patří velký dík dobrovolníkům Beátě, Zdeňce a Tomovi. Za zapůjčení objektu Tampír potom děkujeme panu Bc. Ondřejovi Trojkovi, řediteli Salesiánského střediska mládeže České Budějovice.

Víkend jsme začali se sluníčkem - v pátek bylo opravdu krásně. Dokonce bylo natolik hezky, že jsme si mohli udělat táborák a opéct buřty a klobásky. Bohužel předpověď počasí nelhala a v sobotu už nám počasí tolik nepřálo. My si ale náladu zkazit nenechali a udělali si vynikající pečené kuře na paprikách a cibuli. Po obědě a poledním klidu jsme se rozhodli vyrazit na krátký 7,5 kilometrový výlet. Plánovali jsme být zpět za 2 hodiny... Naše propočty se nakonec ukázaly lehce nedomyšlené – zapomněli jsme bohužel započítat zpáteční trasu. Zpět jsme se tedy nakonec vrátili s celými patnácti kilometry v nohách!
Peníze se obvykle na zemi „neválejí,“ my ale měli štěstí a na zpáteční cestě jsme našli celých 500 Kč! Rozhodli jsme se je použít na dobrou věc a dopřát dětem chvíli v teple v Restauraci Kamínek. Tímto děkujeme anonymnímu dárci za klid a teplíčko v břiše, se kterými jsme se vrátili na základnu. :-)
Tampír - poděkováníVečer připravili dva účastníci zájezdu, Dan s Denisem, pro ostatní děti stezku odvahy. Na bojovce jsme zaznamenali velké pokroky – Marcelka, která na letním táboře v červenci prošla stezku jen s velkými obtížemi, se vůbec nebála a chtěla jít dokonce ještě jednou!
V neděli nám budíky zvonily již v 8:00, nám se ale, stejně jako v sobotu,
z vyhřátých pelechů vůbec vstávat nechtělo, a tak jsme k bohaté snídani usedali až v 9:30. Obědvali jsme oproti plánu později, abychom po té velké snídani do sebe vůbec něco nacpali. Tentokrát nám k chuti přišlo rizoto a zbytek polévky. Po obědě už jen úklid a šup na vlak…Škoda, že to zase tak rychle uteklo! V partě 7 kluků a 1 holčiny nám bylo moc dobře. Nikdo neohrnoval nos nad připraveným jídlem ani prostým vybavením chaty. Podezříváme kluky, že naopak měli radost, že se nemusejí koupat
a udržovat extra velký pořádek :-)
Závěrem bychom rádi srdečně poděkovali panu Bc. Ondřejovi Trojkovi, řediteli Salesiánského střediska mládeže České Budějovice, za zapůjčení chaty „Tampír,“ která nám o víkendu poskytla velmi příjemné útočiště.

Text: Beáta Součková