Oddělením následné péče zněly tóny kytar Zobrazit fotogalerii
15. října 2021 Z Dobrovolnického centra

Oddělením následné péče zněly tóny kytar

Po dvouleté pauze způsobené pandemií se nám konečně podařilo uspořádat mezi pacienty tolik oblíbené společné zpívání. Srdečně děkujeme paní Semové ze ZUŠ Piaristické náměstí a panu Kahudovi ze ZUŠ B. Jeremiáše v Českých Budějovicích, za rozjasnění stereotypního nemocničního dne mnoha pacientů obou oddělení následné péče.

V pátek 15. října jsme v dopoledních hodinách navštívili obě oddělení následné péče českobudějovické nemocnice. Zazněly písně lidové i umělé, tklivé i veselé. Přesto, že děti tentokrát kvůli složité administrativě spojené se současnou dobou musely zůstat doma, nebyla vystoupení o nic chudší než jindy. Vystoupení na obou odděleních měla stejný program, přesto bylo každé úplně jiné. Na horním oddělení, v hlavním areálu nemocnice, byli klienti dojatí a spíše tiše naslouchali. Jediné oko zde nezůstalo suché. Naopak v dolním oddělení v areálu bývalé vojenské nemocnice bylo veselo – v obecenstvu seděli zdatní zpěváci, kteří se rádi přidali ke zpěvu.

Repertoár byl pestrý, obsahoval písně z jihu Čech, jako například „Když jsem já šel tou Putimskou branou“ nebo „K Budějicům cesta,“ dostali jsme se ale třeba i na Slovensko s lidovkou „To ta heľpa". Z umělých písní pak nechyběl Karel Gott a jeho Stokrát chválím čas či skladba Růže kvetou dál.
Pacientům jsme na závěr koncertu rozdali drobné dárečky pro štěstí vyrobené dětmi ze sociálně slabého prostředí či klienty s duševním onemocněním. Všichni měli velkou radost.

Těšíme se na tradiční a velmi oblíbené předvánoční zpívání. Všichni pacienti zároveň ale zadoufali, že už nás hrát neuslyší. Znamenalo by to totiž, že už tou dobou budou doma zdrávi, v kruhu rodinném. A tak i my doufáme, že obecenstvo bude v prosinci kompletně obměněné a že budeme koledami a vánočními písněmi moci potěšit srdce a duše zase dalších lidí.


Projekt „Dobrovolníci Charity v pobytových zařízeních a nemocnicích 2021" je realizován díky podpoře Jihočeského kraje.

jihocesky kraj-projekty