Dětský zpěv projasnil den pacientům na Oddělení následné péče Zobrazit fotogalerii
23. června 2022 Z Dobrovolnického centra

Dětský zpěv projasnil den pacientům na Oddělení následné péče

Na odděleních následné péče v českobudějovické nemocnici se většinou léčí starší pacienti po úrazech či operacích, kteří již byli propuštěni z akutního lůžka, ale není ještě možné, aby byli předáni do domácí péče. Dobrovolnické centrum ve spolupráci se základními uměleckými školami se tak těmto pacientům snaží hudebními vystoupeními zpříjemnit čas strávený na nemocničním lůžku a ukrátit dlouhou chvíli tentokrát v parném letním počasí.

ONP1Hudební vystoupení tentokrát připravily Terezka s Beátkou, dvě velmi nadané dívenky, pod vedením paní učitelek Michaely Kadlecové a Blanky Daškové ze Soukromé základní umělecké školy Natanael. Odděleními se ve čtvrtek 23. 6. v dopoledních hodinách nesly tóny kláves, fléten a krásného dětského zpěvu. Repertoár byl široký - zazněly písně z období baroka a melodie v rytmu tanga, ale nechali jsme se na vlnách hudby zavést třeba i do pohádkové říše. Nechyběly samozřejmě ani písně lidové a umělé, které si s námi rádi zazpívali i pacienti. Babička nás učila charleston a koncert jsme zakončili písničkou Ach synku synku, oblíbenou skladbou T. G. Masaryka.
Na závěr přišlo odměňování: vystupující slečny rozdaly pacientům překrásná srdíčka, ručně šitá klienty z našeho Chráněného bydlení – Domu sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí. Srdíčka slavila velký úspěch, klientům vyřizujeme od pacientů velké poděkování. I účinkující si samozřejmě zasloužili malou pozornost v podobě placek, které nově Dobrovolnické centrum pro své dobrovolníky připravuje.
Děkujeme srdečně paní Kadlecové, paní Daškové, Terezce a Beátce za to, že vystoupení připravily a našly si čas přijít a pacienty potěšit. Vrchním sestrám na Odděleních následné péče, paní Haškové a paní Šindelářové, děkujeme za přijetí a dlouhodobou spolupráci. Těšíme se na viděnou v září, kdy plánujeme v nemocnici další vystoupení.