Dobrovolníci s dětmi opět na výletě! Zobrazit fotogalerii
2. prosince 2019 Postřehy dobrovolníků

Dobrovolníci s dětmi opět na výletě!

V posledním listopadovém dni roku 2019 se skupina tří dobrovolníků a dvanácti dětí vydala obdivovat krásy Třeboně. Program měli nabitý – navštívili zvířátka v záchranné stanici, výstavu i počátky vánočních trhů. Domů se vrátili zmrzlí, ale zato nabití zážitky. Krátkou reportáž z výletu přináší dobrovolnice Beáta. Děkujeme!

jů a heleVýlet jsme zahájili v záchranné stanici v Třeboni (Český nadační fond pro vydru). Seznámili jsme se s několika zvířátky, která v záchranné stanici z důvodu ochočení nebo nemožnosti návratu do přírody zůstala. Příběhy jednotlivých zvířátek byly vždy velmi smutné. Na zaměstnancích záchranné stanice je ale vidět, že se zvířátkům věnují v maximální možné míře!
I přesto, že se nám v záchranné stanici moc líbilo, spěchali jsme po hodinovém výkladu do města ohřát se. Počasí se zdálo hezké, byli jsme ale zmrzlí na kost.  Myslím, že ani čaj moc nepomohl, ale povzbudil nás alespoň k dalšímu cíli, kterým byla prohlídka adventních trhů na náměstí.
U každého stánku prodávali krásné výrobky - malované hrnečky, ručně vyráběné ozdobičky, koření, originální šité kabelky, kovářské výrobky s ukázkou kovářské práce, voňavé soli do koupele… a mnoho dalšího.
Hodinu po poledni jsme se zahřáli dlouhým pochodem na oběd. Na jídlo jsme se ale těšili, už jsme měli všichni hlad, nikdo tedy neprotestoval, že musíme chodit. :-)
Po hovězím vývaru s vynikajícími knedlíčky a řízku s bramborem jsme se vrátili na náměstí, kde jsme zavítali na výstavu „Svět je báječné místo k narození“ Stanislava Holého. Výstava byla komentována synem autora, který zároveň výstavu připravoval. Moc se mu to povedlo – vytvořili Studio Kamarád přímo na výstavě! Děti se nadšeně rozeběhly mezi rekvizity. Po výstavě byla poslední možnost utratit kapesné při hodinovém rozchodu a potom s dobrou náladou, která panovala po celý výlet navzdory mrazivému počasí, šup zpět domů, do Českých Budějovic.