Jak pomáhalo naše Dobrovolnické centrum v roce 2022 dětem

Jak pomáhalo naše Dobrovolnické centrum v roce 2022 dětem

Dobrovolnické centrum Diecézní charity České Budějovice se dlouhodobě věnuje neformálnímu vzdělávání dětí a mládeže. Podporujeme hlavně děti ze sociálně znevýhodněného prostředí a od loňského roku také děti, které s rodiči uprchli před válkou na Ukrajině.

Organizovali jsme 4 volnočasové kroužky – sportovní, výtvarný, Sranda Banda klub a také taneční. Uspořádali jsme také 6 jednodenních výletů, 4 víkendové akce a také příměstský tábor. Výletů se účastní nejen děti klientů našich služeb, ale také OSPODu a Jihočeské rozvojové (pěstounská péče). Celkem se do našich akcí zapojilo asi 60 dětí.

Není to jen o zábavě a výletech. Ve spojení s Young Caritas se snažíme dětem představit i základní principy charitní práce a toho, že pomáhat druhým je normální. Potěšit tím mohou nejen druhé, ale i sebe. Zároveň nabízíme dětem zajímavou možnost setkat se s lidmi z jiných zemí a kultur, protože naše dobrovolnické centrum má navázanou mezinárodní spolupráci a aktuálně tu jako dobrovolníci působí například Miloš ze Srbska nebo Mohamed z Egypta.

 

V loňském roce jsme zapracovali také na obnově materiálně-technického zázemí. Pořídili jsme zahradní nábytek pro venkovní aktivity nebo úložný prostor pro uskladnění nářadí a pomůcek na výtvarný kroužek. Projekt Volnočasové aktivity s Diecézní charitou České Budějovice 2022 je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice.

Statutární město České Budějovice

Veronika Rybáčková

tisková mluvčí, public relations
Tel.: 703 401 260 E-mail: 8.qsRYUSZ-umSW7%WkvDRW7r