Jak udělal malý polštářek velkou radost

České Budějovice –  Děti, které navštěvují výtvarný kroužek při Dobrovolnickém centru českobudějovické Diecézní Charity, budou usínat na svém vlastním polštářku, který si vlastnoručně vyrobily. Zručnost u šicícho stroje a kreativita jim nechyběla. Více v článku.

Děti z výtvarného kroužku, který organizuje Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě České Budějovice, měly možnost ušít si na šicím stroji svůj vlastní povlak na polštář. Byla jim představena technika patchwork
a poskytnut velký výběr nejrůznějších látek, fixy na textil a v neposlední řadě to nejdůležitější – polštáře.
Ty Dobrovolnickému centru daroval Klub malých pivovarů v Českých Budějovicích.

I přesto, že 9 dětí z výtvarného okroužku za šicí stroj usedlo vůbec poprvé, odvaha jim rozhodně nechyběla. Bylo vidět, že je tato tvůrčí práce baví, takže jim šlo šití a tvoření pěkně od ruky. Jejich zručnost, kreativita a soustředění přinesla obdivuhodné výsledky, a domů si odnesly krásné a originální polštáře. Velkou motivací pro děti bylo usínání na svém vlastním polštářku.

Děkujeme moc za dar od českobudjěovického KMP a přejeme všem, ať mají vždy dobře ustláno, minimálně tak dobře jako MY z kroužku!

Nové polštářky udělaly dětem velkou radostDěti mají ustláno na svých ručně vyrobených polštářcích

Andrea Hájíčková