Výlet do muzea v Týně nad Vltavou

Hurá, dočkali jsme se - takto se těšili děti i dobrovolníci na další výlet, tentokrát za poznáním rostlinek do Přírodovědného muzea Semenec v Týně nad Vltavou, který se konal 11. 11. 2017. Výletu se účastnilo 9 dětí a 3 dobrovolnice.

Z týnského nádraží nás všechny pomocí mapy vedl navigátor Vítek. Jeho zaváhání při navigaci naší výletní skupinky nikoho nerozházelo, zkrátka jsme objevili trošku jinou trasu. Po příchodu do muzea už na nás čekala paní průvodkyně a provedla nás hravou formou světem zrodu bylinek a jejich rozeznáváním. U dětí měla úspěch hra, kdy musely podle ukázky šišek najít z 27 druhů borovic tu správnou.

Jak včelky přezimují? Pro všechny to bylo nové poznání, s úžasem jsme pozorovali včelky přes sklo otevřeného úlu a zjistili jsme, že ani v zimě nespí.

Cestou k muzeu a zpět děti zaujala stejnojmenná rozhledna Semenec, kterou děti neobešly bez povšimnutí. Již se těšíme na další výlet!