Vedoucí dobrovolnického centra na Konferenci Caritas Europa

Mládež. Solidarita. Evropa. To bylo hlavním mottem Konference Caritas Europa, kterou pořádala Charita Gruzie v Tbilisi 7.–9. května 2018. Mezi účastníky nechyběl prezident Charity ČR Mons. Pavel Posád a dále za Diecézní charitu České Budějovice vedoucí Dobrovolnického centra Mgr. Petra Kámenová.

Diskuse a workshopy na téma, jak přilákat mladé do Charity a jak prohloubit komunikaci s dobrovolníky, seznamování veřejnosti s Charitou v ulicích Tbilisi, návštěva centra pro děti z ulice a sociálně slabých rodin. To vše a mnohem víc nabídla Konference Caritas Europa.  Letos ji pořádala Charita Gruzie ve Tbilisi (7.–9. května). Na konferenci zamířilo 149 lidí ze 42 evropských Charit. Mezi nimi nechyběl ani prezident Charity ČR Mons. Pavel Posád a dále za Diecézní charitu České Budějovice Mgr. Petra Kámenová.

Více v článku Arcidiecézní charity Olomouc: